08 November 2010

Ratatat Debaser Slussen 7.11 @ Stockholm!

Havahdun valoisaan matkustamoon, päätä särkee. Ei ihme kun stuertti siihen juuri muhkeilla varusteillaan ja kärryllään törmäsi. Anteeksipyytelyn jälkeen saan selville että laskeutumiseen on 10 minuuttia. Sopivasti aikaa heräämiseen siis. Nukkuminen kun on ollut hieman vähissä viikonlopun ajan. Eikä tässä voi nukkuakkaan enää, edessähän on vuoden räjähtävin keikka jota onkin odotettu pari kuukautta suu kuivana ja silmät kosteana; Ratatat!!! Livenä! Vihdoinkin.

Suoraan Sveitsistä kullan syleilystä Brooklynin poikien keikalle Tukholmaan avec Antti Silvasti. Voiko tästä enää viikonloppu parantua? Ei.

Löydä Antti & Fred! http://www.frontstagemusic.net/2010/11/ratatat-debaser-slussen-7-november-2010/

Ratatat koostuu Mike Stroudista ja Evan Mastista, joista ensimmäinen nähdään useimmin kitaralla ja jälkeinen bassolla. Ellei musiikki ole tuttua ennestään, ei hätää, keikan soittolista löytyy alta. Minua kiehtoi aina nähdä kuinka tämä maagisia biittejä ja melodioita pumppaava kaksikko taikoo livenä. Eivätpähän pojat jättäneet loppuunmyytyä Debaser Slusseniä kylmäksi alkuunkaan, vaan porukka, minut mukaanlukien oli intiimin klubisoiton aikana transsissa alusta loppuun. Riippumatta kappaleesta. Ja kappaleitahan riitti.

Kitaran ja basson vingutus ei suinkaan olleet ainoaa huvia mitä nämä monitaiturit tarjosivat, vaan muun muassa harppua, syntikkaa, rumpuja ja puhallinhuilusyntikkakeissiäkin nähtiin. Hypnoottista lavashowta tarjoava kaksikko sai katon paukkumaan entistä lujempaa kappaleissa kuten Wildcat, Drugs, Seventeen Years ja Gettysburg. Sainpahan läpsäistyä tassua Miken kanssa lavalla.

 ------------

Niin kuin näkyy, niin kyllä soittoa piisasi. Kaikilta levyiltä löytyi jotain, vaikkakin uuden lätyn LP4:n painolla mentiin. Kyllä se instrumentaalinen soitto kahdelta karvaiselta New Yorkilaiselta vaan on jotain mitä ei näe joka päivä ja jonka muistaa vuosia jälkeenpäin.

Sainpahan Mikeltä vaihdettua pari sanaakin. Nää ei pelkästään tee hyvää musaa, mut hengaavat faniensa joukossa soittojen jälkeenkin. Thank you Ratatat for an awesome gig! I definitely In-joyed!

Kun korvat vielä soi seuraavana päivänä lounastauolla niin tuli mieleen että korvatulpat olisivat olleet erittäin käyttökelpoiset. Eipä se haittaa. Kuunnellaan vähän näitä jätkiä lisää.

3 Comments:

At 9/11/10 01:15 , Blogger Stan Of The Pants said...

In english please...:)

 
At 10/11/10 15:45 , Anonymous Stephan Meijer said...

Hey Fred!

Nice review of a big fan, always nice to read and to see at a concert. Since you are using one of our pictures, would you please link to our review next to, or instead of the Flickr link?
http://www.frontstagemusic.net/2010/11/ratatat-debaser-slussen-7-november-2010/

Thank you!

Have a great day!

Stephan
FrontStageMusic / NoPicsPlease

 
At 10/11/10 22:40 , Blogger fredd said...

Stekke, i'll break it down for you; it was AWESOME ;)

Stephan, länken är fixad så att den kommer till "rätt adress" så att säga!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home