30 November 2010

...

We can't change the wind, but we can adjust the sails.

13 November 2010

Last Weekend + This Weekend

Before I saw Ratatat, which, Stekke, was absolutely awesome and I'd rather tell you about it face to face instead of brief about it another time here in English I, as told before in Finnish paid a well deserved visit to Emily's hometown; Lugano and said hola to Bee in Bergamo.

 The view from Emily's balcony

Emily & Bee/Ale in Bergamo

Et en fait je suis chez mes parents à Kirkkonummi pour le weekend. Jolie! Who wants to play? Back in Sthlm on Monday. In-joy!

08 November 2010

Ratatat Debaser Slussen 7.11 @ Stockholm!

Havahdun valoisaan matkustamoon, päätä särkee. Ei ihme kun stuertti siihen juuri muhkeilla varusteillaan ja kärryllään törmäsi. Anteeksipyytelyn jälkeen saan selville että laskeutumiseen on 10 minuuttia. Sopivasti aikaa heräämiseen siis. Nukkuminen kun on ollut hieman vähissä viikonlopun ajan. Eikä tässä voi nukkuakkaan enää, edessähän on vuoden räjähtävin keikka jota onkin odotettu pari kuukautta suu kuivana ja silmät kosteana; Ratatat!!! Livenä! Vihdoinkin.

Suoraan Sveitsistä kullan syleilystä Brooklynin poikien keikalle Tukholmaan avec Antti Silvasti. Voiko tästä enää viikonloppu parantua? Ei.

Löydä Antti & Fred! http://www.frontstagemusic.net/2010/11/ratatat-debaser-slussen-7-november-2010/

Ratatat koostuu Mike Stroudista ja Evan Mastista, joista ensimmäinen nähdään useimmin kitaralla ja jälkeinen bassolla. Ellei musiikki ole tuttua ennestään, ei hätää, keikan soittolista löytyy alta. Minua kiehtoi aina nähdä kuinka tämä maagisia biittejä ja melodioita pumppaava kaksikko taikoo livenä. Eivätpähän pojat jättäneet loppuunmyytyä Debaser Slusseniä kylmäksi alkuunkaan, vaan porukka, minut mukaanlukien oli intiimin klubisoiton aikana transsissa alusta loppuun. Riippumatta kappaleesta. Ja kappaleitahan riitti.

Kitaran ja basson vingutus ei suinkaan olleet ainoaa huvia mitä nämä monitaiturit tarjosivat, vaan muun muassa harppua, syntikkaa, rumpuja ja puhallinhuilusyntikkakeissiäkin nähtiin. Hypnoottista lavashowta tarjoava kaksikko sai katon paukkumaan entistä lujempaa kappaleissa kuten Wildcat, Drugs, Seventeen Years ja Gettysburg. Sainpahan läpsäistyä tassua Miken kanssa lavalla.

 ------------

Niin kuin näkyy, niin kyllä soittoa piisasi. Kaikilta levyiltä löytyi jotain, vaikkakin uuden lätyn LP4:n painolla mentiin. Kyllä se instrumentaalinen soitto kahdelta karvaiselta New Yorkilaiselta vaan on jotain mitä ei näe joka päivä ja jonka muistaa vuosia jälkeenpäin.

Sainpahan Mikeltä vaihdettua pari sanaakin. Nää ei pelkästään tee hyvää musaa, mut hengaavat faniensa joukossa soittojen jälkeenkin. Thank you Ratatat for an awesome gig! I definitely In-joyed!

Kun korvat vielä soi seuraavana päivänä lounastauolla niin tuli mieleen että korvatulpat olisivat olleet erittäin käyttökelpoiset. Eipä se haittaa. Kuunnellaan vähän näitä jätkiä lisää.

05 November 2010

Mikä ihmeen PackshotCreator?

Vaikka nimi PackshotCreator on kummallinen, eikä se täydellisesti Suomalaiseen suuhun sovikaan on idea ja toimivuus tuotteiden takana selvää pässinlihaa; ota tuotekuvat, 360 asteiset animaatiot ja 3D animaatiot yrityksessä itse, helposti, nopeasti ja ennen kaikkea osaamatta kuvauksesta sen enempää. Ammattilaadulla.

Teknologia kehittyy, nettiyhteydet nopeutuvat, ajatustavat ja arvot saavat uusia merkityksiä ”teknoevoluution” parissa ja vuodet vierivät eteenpäin. Nykyään kaikilla on älypuhelin, oli se sitten HTC:n, Applen tai kenen tahansa tuotos, vaihtuu se kuitenkin usein uuden mallin tultua uusilla ominaisuuksilla ja mullistavilla toiminnoilla. Autot muuttuvat; Volvo markkinoi itseään turvallisimpana autovalmistajana; teknologialla joka pystyy kontrolloimaan jarrutusjärjestelmää automaattisesti. Ei aikaakaan kun autokin keksitään kokonaan uudelleen.

Verkkoon menevä visuaalisuus tuotteista on jätetty kuitenkin huomioimatta. Kamerat kehittyvät ja Adobelta tulee vuosittain uusi Photoshop uusilla toiminnoilla. Miksi tuotevalokuvaus on sitten jätetty monessa tapauksessa ”pelkästään” tuotevalokuvaukseksi? Etenkin netissä. PackshotCreator laittoi tämän uusiksi.

Verkkokauppias voisi irtaantua ajatuksesta että takavasemmalta otettu tuotekuva on ihan OK. Asiakas tahtoo enemmän. Toimistossa viruminen ja ylitöitä paiskiva ei ehkä koskaan ehdi kauppaan katsomaan tuotetta kunnolla. Tarjoamalla interaktiivisen 360 asteisen tuotekuvan jota asiakas pääsee pyörittämään nenänsä edessä omalta näyttöpäätteeltään voit varmistua että ostohalut ja – päätökset tapahtuvat niinä hetkinä kun asiakas ei pääse niitä itse kunnolla katsomaan. Interaktiivinen tuotteiden esillepano netissä on omiaan luodakseen lisäarvoa yritykselle ja sen tuotteille.

”Tuohan vie ajan ja terveyden, meillä on muutakin tekemistä”. Ei vaiskaan, tekemistä varmasti on, mutta PackshotCreatorilla kuvaus tapahtuu käden käänteessä, antaen aikaa sille muulle tekemiselle.

Miten tämä sitten tapahtuu? PackshotCreator on tilaasäästävä pöydälle sopiva vempele. Valosäiliössä oleva kamera on synkronoitu kääntölevyyn ja kokonaisuutta ohjataan PackshotCreator ohjelmiston kautta. Paria painiketta painamalla ohjelmistossa alkaa animaatioiden ja kuvien otto automaattisesti. Tuotteita löytyy laidasta laitaan, oli kuvattavana sitten koruja tai mopoja, 360 asteisten animaatioiden teko on mahdollista. Älkäämme unohtako että studiot tekevät myös sitä ”tavallista” tuotekuvaa.

Kysynkin nyt, miksi polkea paikallaan tuotevalokuvauksen kanssa? Tehkää jotain mullistavaa, tehkää siitä interaktiivista, ottakaa PackshotCreatoriin yhteyttä. Niin teki muun muassa laukkuvalmistaja Golla joka kuvasi koko mallistonsa 360 asteisena.

Lisätietoa löytyy kotisivuilta sekä Twitterissä.

03 November 2010

Valot päälle, Lohja

Ja taas tapahtuu. Jatketaanpa rakkaalla kansanhäpeällä josta jo kirjoitin aiemmin. Ylläoleva logo on heitetty Lohjan kunnanvaltuustossa roskikseen. Kenkää puristi logon rasistinen yliampuvuus ja ilmiselvä syrjintä. Aivan oikein. "'Ei sillä voi jatkaa', kommentoi kaupunginjohtaja Länsi-Uusimaa-lehdessä."

Suomalaisuudella kun ei voida esittäytyä enää missään. Pitää ottaa kaikki huomioon. Kansainvälistyminen suomalaisille on ilmiselvästi maamme mollaaminen ja unohtaminen sekä tottakai vaatimattomuus maatamme kohtaan. Sitten ihmetellään miksi kukaan ei tänne tule. Paitsi Japanilaiset.

Olisiko tämä valkoinen talo siellä sinisten ja vihreiden ympäröitynä aiheuttanut väitteet? Valkoisella suurella pahalla betonilähiötalolla kun on ylivalta pienten värillisten nuolitalojen joukossa.

Harmi veronmaksajille. Onhan tämä kuitenkin heidän varoillaan maksettua huvia. Voi logosuunnittelija parkaa, hän ei enää koskaan saa töitä mistään, koska hän on tehnyt rasistisen mielenilmauksen. Ihan virallisella tasolla.

Parahin Lohja. Onko teillä valtuustossa nyt varmasti kaikki valot päällä?

02 November 2010

Iltalehti on Brutaali

Iltalehden mukaan varusmies hukkui eilen metsään. Juttu kertoi myös ettei asukkailla ole syytä huoleen vaikka kaverilla rynnäkkökivääri ja pari ammusta mukanaan onkin, hänhän ei ole ennenkään ampunut ketään.

Jostain syystä aihetta käsiteltiin kuin mielisairaalasta karannutta potilasta. Tämmöisen kuvan siitä ainakin henkilökohtaisesti sain.


Erittäin valitettavaa että varusmies on nyt löytynyt menehtyneenä. Pahoitteluni kaikille osallisille. Iltalehti jakoi tämänkin tiedon. Tätä, arvoisat suomea ymmärtävät lukijani voi facebookissa jakaa. Tai oikeammin; suositella. Katsokaa kuinka monta peukkua juttu on jo saanut. Nimenomaan, peukkua. Kylmää toimintaa.


Että hop hop peukkuja näyttämään kaikille perheenjäsenille, kavereille jne Facebook ja Iltalehti. On tämä sosiaalinen media niin pop.